Läs mer i vår cookiepolicy »Läs mer om cookies här »

Per Helin, grundare av Publit

Per Helin är en av grundarna av Publit och med på Smartare Industri 29 november på Münchenbryggeriet.

Berätta kort om Publit och vad du gör där

Jag är en av grundarna till Publit. Publit är ett litet och snabbväxande företag, som med nytänkande och teknisk innovation håller på att förändra förutsättningarna för alla som vill ge ut böcker. Med ett miljömedvetet, nyfiket, experimentellt förhållningssätt till bokutgivning hjälper vi bokbranschen att arbeta mer hållbart med hjälp av de möjligheter digitaliseringen ger oss. Exempelvis ser vi till att böcker trycks först efter att de har sålts - on demand.

 

Berätta lite mer utifrån er programförklaring ”Hur lär man gamla hundar att sitta? Om att förändra en traditionstyngd bransch är lättare sagt än gjort. Genom att samverka med befintliga ekosystem så är det dock möjligt. Man måste bara ha tålamod och vifta lite lagom med svansen.”)  vad ni kommer att prata om på Smartare Industri 

Jag kommer att berätta om vår resa som branschförändrare och vilka utmaningar vi har när vi ska få företrädare för olika delar i bokbranschens ekosystem att tala med varandra för att skapa bättre och mer hållbara arbetssätt.

 

Vad tycker du är viktigt att satsa på för att de svenska industriföretagen ska bli smartare 

Jag tror att industriföretagen måste bli bättre att förstå att digitaliseringen innebär nya ekosystem där man måste samverka med såväl nya aktörer och andra branscher, till och med konkurrenter. Man måste komma ifrån tanken att värde bara kan skapas genom förädling.

Säkra din biljett här

Publits hemsida